maandag 5 januari 2009

Terugblik op afgelopen weken

 

Nog maar 4 maanden en we zitten al volop in de USA!. Volgens de counter is het over 111 dagen zover.  We hebben net onze wintersportvakantie erop zitten. We zijn heerlijk een weekje naar St. Christoph geweest. Dit ligt vlakbij St. Anton Am Arlberg.

We zaten in het sporthotel, direct op de piste. Dus aan het eind van de dag skiede we letterlijk de skikelder in. Heel bijzonder om met de kerstdagen te skien.

Ook Tessa vierde haar 11de verjaardag in Oostenrijk en vond het toch wel heel apart. De hele dag voelde ze zich niet echt jarig, maar 's avonds hadden we een taart geregeld als toetje. Toen het zover was, ging het licht uit in het restaurant, kwam de taart binnen met vuurwerk erop en kwamen er 4 obers voor Tessa zingen. Dit was geweldig voor haar!!  Ze heeft genoten. Natuurlijk was de taart veel te groot voor ons vieren en hebben we onze buren die naast ons aan de tafel zaten, een grote groep engelsen, mee laten genieten.

Tessa heeft de taart aan de mensen uitgedeeld en werd door iedereen gefeliciteerd en straalde van oor tot oor.

Het weer tijdens onze vakantie is ons niet tegengevallen. Je weet natuurlijk niet wat voor een weer je kunt verwachten in december, koud of sneeuw. De eerste paar dagen waren erg warm, de eerste dag heeft het zelfs nog even geregend, was het wat bewolkd. Woensdag hadden we een heerlijke dag, niet koud en een strak blauwe hemel. Superskiweer dus!!

Donderdag was wat winderig en bewolkt maar we hebben toch nog wel een aantal uren kunnen skiën. Vrijdag, Tessa's verjaardag, begon in dikke mist, zowel in het dal als boven op de berg. Maar rond 11 uur was het al aardig aan het optrekken en hebben we met een behoorlijk blauwe hemel ons aardig vermaakt.

Zaterdag was alweer de laatste dag en hebben we goed geskied, alleen ging het aan het einde van de dag weer behoorlijk waaien.

Daan heeft zijn vader behoorlijk afgemat door lekker buiten de pistes te skien op de speciale ski-routes. Maar hij heeft besloten om volgend jaar toch te gaan snowboarden.

Zondag begonnen we om 9 uur 's ochtends aan de terugreis naar huis. We verlieten St. Christoph bij -18 graden Celcius. Wel een strakblauwe hemel.

Maandag was de algehele wasdag want dinsdag zouden we weer vertrekken naar Gemmenich.

Dinsdagavond zijn we rond 9 uur aangekomen in het geweldige vakantiehuis in Gemmenich, vlakbij Vaals. Daar hebben we oud en nieuw gevierd met de familie Blaas, familie Bleeker, familie Jansen, familie Visser en de familie van Rees.

Het zijn een paar geweldige dagen geworden, waarin we ontzettend veel hebben gelachen (vooral tijdens de bonte avond). We hebben leuke dingen gedaan, geskied in Snowworld Landgraaf, de kids zijn naar een zwembad geweest met de mannen en de vrouwen zijn heerlijk gaan shoppen in Maastricht. Op zaterdag hebben we een lange wandeling gemaakt naar het drielandenpunt in de sneeuw met een blauwe hemel. Het kon niet beter. Maar ook aan alle leuke dingen komt een einde en zaterdagavond zijn we na het avondeten en alles te hebben opgeruimd, weer vertrokken naar Noordwijkerhout zo rond half 7.

0 reacties: