vrijdag 23 januari 2009

Dag 10, 6 mei - Death Valley


Death Valley, CA Weather Forecast

 

Helaas maar waar....  we moeten onze schitterende kamer in Desert Pearl Inn alweer verlaten. Schitterend gewoon.....  een prachtige kamer met alles op en aan. Een echte BreedBeeld TV, een afwasmachine, een pizzamaker, een magnetron en zelfs internet. Nog geen wifi, maar wel nog met een ouderwetse kabel. Dus konden we nog even skypen met opa Bos om te vragen hoe het oma was vergaan bij het verwijderern van haar (diamanten) steen.

Dat was geloof ik niet zo mee gevallen, maar uiteindelijk hebben de artsen hem toch kunnen verwijderen. Gelukkig, nu nog opknappen van deze ingreep en ze kunnen weer lekker met de caravan naar Frankrijk.

Wij daarentegen gingen vandaag Zion bekijken. Dit park is weer heel anders als alle andere parken. Vooraf hadden we zoiets van achh we doen het ook maar want als je er toch bent?!?!?!

Maar het is er schitterend. Je rijdt met de auto ook al een heel stuk, maar er is ook nog een gedeelte waar je alleen met een bus kunt komen. Dit is zeer goed geregeld. Bij het visitorscenter kun je je auto parkeren en je stapt op de bus, die zo om de 8 minuten vertrekt. Iedere halte die de bus aandoet kun je stoppen en even rondkijken en bij een groot aantal stops kun je ook een hike ( US voor wandeling).

Dat was dan ook ons doel voor vandaag. Een niet al te grote wandeling maar toch een idee krijgen. We besloten naar Weeping Rock te gaan. Dit is een rots die "huilt".  Een korte maar leuke wandeling. Helaas niet voor Tessa want die had 's ochtends nog haar vest mee willen nemen, maar haar ontaarde ouders vonden dit niet nodig. Het was al lekker warm.

Tja en die wandeling was natuurlijk nu net in de schaduw, dus Tessa had het in haar hemdje een beetje koud. Rond 11 uur was het al zo'n 25 graden. Lekker warm dus.

DSC01699    DSC01727

 

DSC01731 DSC01738

 

Daarna zijn we nog naar een paar andere uitkijkpunten geweest en toen weer terug naar het visitorscenter. Inmiddels was het 11 uur geweest en we hadden nog niet ontbeten. Dus op naar opnieuw Oscars Cafe waar we een heerlijke sandwich hebben gegeten.

Met de buiken rond konden we onze reis naar Death Valley beginnen. Dit zou een aardige trip worden van zo'n 5 uur. Om kwart voor 12 vertrokken we, om zo rond half 5 aan de rand van Death Valley te komen. Daar zagen we gelijk een bord van Dante's View, die wilden we nog wel even bekijken. Alleen de weg er naar toe was zo'n 13 miles.

Het was wel een schitterend uitzicht zo over de Valley.....................    Helaas was het nog al heiig. Maar we hebben toch geprobeerd nog wat leuke foto's te maken.  Toen nog even een kleine stop gemaakt bij Zabriskie Point.

 

DSC01750  DSC01754

 

DSC01762

 

Rond 6 uur kwamen we aan bij StovePipeWells. Hier moet je niet te hard rijden anders rijd je het voorbij. Het ligt wel prachtig gelegen aan de Sanddunes. Midden in Death Valley ligt er ineens een zandpartij met heel fijn zand. Heel bijzonder. Ook bijzonder was dat het om 6 uur 's avonds hier gewoon nog 41 graden Celcius was. Lekker warm dus. En nadat we zijn ingecheckt zijn we eerst maar eens lekker gaan zwemmen. Want dit motel is niet superdeluxe zoals gisteren, maar het valt ons zeker niet tegen.

Het heeft in ieder geval een zwembad en de kamers zijn ruim en schoon. Zwemmen is hier ook een aparte ervaring. Het water is nog verfrissend, maar zodra je weer uit het water bent, heb je het binnen notime weer warm.

's Avonds zijn we gaan eten in het plaatselijke restaurant. Dat is ook niet zo moeilijk want er is er maar 1. Dit restaurant wordt gerund door een aantal heren waarbij de gemiddelde leeftijd zeker niet onder de 60 was. Sommigen waren nog erg kwiek en liepen met hele bladen met eten. De ander die niet meer zo goed ter been was, mocht de plaatsen voor de gasten aanwijzen.

Want dat is in Amerika gewoon. Als je een restaurant binnenkomt, staat er een bordje bij de ingang dat je moet wachten totdat iemand je helpt. Die brengt je dan naar een tafel toe. Volgens mij houden ze ook bij hoe laat je binnenkomt, zodat ze ongeveer weten wanneer je weer weg gaat. Want in een goedlopend restaurant gaan de tafeltjes zeker 2 a 3 keer (en misschien nog wel meer) vol.

Het eten was ook zeer smaakvol. We hadden onze buiken inmiddels vol van patat en besloten allevier voor de spaghetti te gaan. Die smaakte zeer goed, ook bij de kinderen. Die trouwens al een aantal dagen geen frisdrank meer drinken, want de fanta en de sprite komen hun neusgaten uit. (Daan mag geen cola drinken ivm zijn beugel).

Nu zijn we er achtergekomen (ja beetje blond, maar toch niet dom:) ) dat je ook in ieder restaurant, Lemonade kunt bestellen. Dit staat meestal niet op de kaart. Maar het is gewoon aanmaaklimonade met een citroensmaakje, in de kleuren geel of roze.Dit valt goed bij de kids, dus drinkt lekker weg en is ook iets minder slecht als al die prik (zo gezondheidsfanaten zijn we nu ook weer niet hoor!)

Na het eten zijn de mannen nog even gaan biljarten in de naastgelegen kroeg. Daar draaide de airco op volle toeren en Tessa en Mariëlle kregen het nogal koud van het stil zitten en zijn alvast teruggegaan naar de kamer.

Tessa is gelijk is slaap gevallen, en Mariëlle maakt het verslag voor de weblog. Want zelfs in Death Valley hebben ze internet, wifi. Ja niet op je kamer maar ze hebben een aparte ruimte waar je hiervan gebruik kunt maken.

Dus het verslag zal iets later zijn dan normaal, maar dat komt omdat we donderdagochtend het pas zullen inladen.  Dan zullen we ook een lange trip, onze laatste, naar Escalon gaan maken. We hebben gisteren nog contact gehad met Theresa en ze verwachten ons nog steeds.

Helaas is de Tioga Pass alswel de Sonora Pass nog niet geopend. Dus we kunnen niet via Yosemite. Dit was wel een mooiere route. Dus nu maar via de saaie snelweg eerst richting Bakersfield en dan weer omhoog.

Over morgen zullen we dus niet een uitgebreid verslag geven. Want ja wat kun je vertellen over een autorit???  Zodra er weer iets interessants te melden is, dan zullen we het zeker doen.

Tot de volgende keer!!

3 reacties:

Bianca zei

Wat hebben jullie vandaag weer veel gezien! Over ruim een week zitten wij ook in Stove Pipe Wells, en ik ben blij te lezen dat daar een ruimte is waar ze wifi hebben ;) Ik was er vanuit gegaan dat er in heel Death Valley geen internet is. Succes met de lange autorit en heel veel plezier in Yosemite!

Groetjes,
Bianca

Marjan (hekie) zei

Goh, ik wist ook niet dat ze tegenwoordig wifi hebben in DV. Wat een mooi apart park he! Jammer dat de Tiogapass nog dicht is, maar veel plezier in Yosemite.
Gr. Marjan

carine zei

Mooi park he, death valley? Ik hoop er eind dit jaar terug te komen.
Dat van die lemonade wisten we ook niet :) En dat er wifi is in death valley al zeker niet :)

Geniet nog van jullie reis daar!

Carine (sachasenne AA forum)