vrijdag 23 januari 2009

Dag 9, 5 mei - Zion


Springdale, UT Weather Forecast

 

 

Omdat we gisteren pas laat aankwamen in Bryce, Ruby's Inn, hebben we het programma iets veranderd. Vandaag werd dus Bryce Canyon bekeken. Een heel apart national park met hoodoo's.

Het hotel Rubý's Inn is erg massaal en het was ook erg druk doordat er een groep van Europeanen die op een zakenuitje waren gelijk met ons waren aangekomen. Het restaurant vonden we er al niet bijzonder uitzien en er stond een megarij te wachten. Dus werd het voor het eerst van deze vakantie maar FastFood. Ach....  ja en Fast daar was alles meegezegd. Je vult je maag ermee, maar smaakvol is het zeker niet.

Dus voor ontbijt hadden we besloten om maar wat broodjes en drinken in het winkeltje te kopen en in de hotelkamer op te eten. Smaakte eigenlijk boven verwachting goed. Even met opa en oma Bos op de Skype gekletst. Wat een geweldig medium is dat toch!!  Ideaal zeker als je op vakantie bent en je zit zover weg is het ook erg leuk om elkaar op video te zien.

Daarna wilde Daan ook nog even met zn vrienden Onno en Sijmen skypen, even bijpraten want ze hadden elkaar al een tijdje niet gezien natuurlijk. Wel af en toe via MSN gesproken, maar live is toch altijd wel even leuker.

Rond 10 uur gingen we het park in, beladen weer met al onze bagage. We besloten geen trails te lopen, maar puur te genieten van alle uitzichtspunten. Die zijn er genoeg in dit park. Het handigste is om eerst naar het eindpunt te rijden, en dan vervolgens alle viewpoints aan te doen. Omdat we anders in de war kwamen hebben we maar van alle pointsbordjes een foto gemaakt. Dan weten we tenminste over een tijdje ook nog waar de foto is gemaakt :)

Het weer was lekker, een zonnetje met wel wat sluierbewolking maar er was weinig wind en de temperatuur van zo'n 16 graden was ook goed te doen.

Op zich wel jammer dat we geen tijd hebben om een trail te lopen, wat meer de Canyon in, maar we zien in ieder geval toch nog een hoop. Daan en Tessa waren het op een gegeven moment wel zat, volgens hun ging alles op elkaar lijken en de laatste 2 points zijn ze maar in de auto blijven zitten. Gezellig met hun Nintendo's. Oh ja had ik al gezegd dat de auto ook een contact heeft waar je een stekker in kunt steken (en dan laadt het apparaat ook nog op!?!)

 

DSC01529    DSC01547

DSC01516   DSC01568

Tessa wil vooral leuke foto's voor op haar hyvespagina.... Nou dat is deze vakantie geen probleem!!! Iedere dag verandert ze weer haar pagina met de leukste en nieuwste foto's. Je moet wel bijblijven he????

Rond kwart voor 1, waren we het park weer uit en na de tank weer vol te hebben gegooid, gingen we op weg naar Zion National Park. We reden het eerste stuk op de scenic Highway 12, door Dixie Forest. Hele aparte rode kleur rotsen.

DSC01629    DSC01633

 

Na anderhalf uur kwamen bij de ingang van Zion aan. Ach dachten we nog, het zal wel niet veel zijn, want we hebben nu al zoveel gezien wat apart is. Ons kunnen ze niet zo snel meer verrassen.

Niets is minder waar.  De afgelopen dagen hebben we eigenlijk alleen maar naar beneden gekeken waar al het natuurschoon was. Nu reden we tussen geweldige bergen, het asfalt hebben ze zelfs aangepast aan de kleur van de bergen. Het is een soort oranje/rood. Heel bijzonder.

Af en toe zijn we uitgestapt om een foto te maken.  O.a. van Checkerboard Mesa, een berg die aan het begin van het park ligt, en eruitziet als een schaakbord.

DSC01638    

 

DSC01653    DSC01655

 

Toen op naar ons hotel dat aan het eind van het park ligt. Het adres van dit hotel had ik via het AllesAmerikaForum opgeduikeld. Een aantal mensen waren hier al geweest en waren zeer te spreken (volgens mij ook Bianca alias Jerbia, bij deze superbedankt voor deze tip!!). Dus we waren zeer benieuwd waar we nu weer terecht zouden komen.

Desert Pearl Inn in Springdale. Ach en wat moet je er van zeggen. Het is wel aardig........   Tessa vroeg zich af waarom we niet voor 2 dagen hier hadden geboekt. Tja hier wil je zeker niet langer als een dag zitten. En ja woorden zijn overbodig. Ik denk dat de foto's genoeg zeggen.

De kamer

DSC01659

Ons uitzicht vanuit de kamer, we zitten begane grond

DSC01660

Het zwembad

DSC01681             DSC01672

 

Tja zoals je ziet is het hier nogal afzien. Zo rond de 30 graden,strakblauwe hemel en een watertje erbij........  ja we sleepen ons er wel doorheen.

Rond een uur of 7 kregen we toch een soort van trek, honger mag je het hier niet noemen. We hebben zalig gegeten in Oscar's Cafe, alweer een aanrader van mensen van het forum. Daar hebben we toch al heel wat tips vandaan gehaald en ik moet zeggen, tot nu toe zijn ze echt allemaal uitgekomen. Niets viel tegen, toch een stuk beter als dat je je informatie uit reisgidsen moet halen.

DSC01696

's Avonds in het hotel nog even gebeld met Theresa. Ze houden erg gelukkig nog steeds rekening mee dat we as. donderdag komen. Het diner was al geregeld en voor vrijdag was ook al een programma in elkaar zet. Gezellig om iedereen weer te spreken en te zien. Vooral Tessa kijkt er naar uit om Theresa weer te zien. Ze is gek op haar en vooral alle bekenden die we dan weer gaan zien, vind ze erg leuk. Wij natuurlijk ook.

Maar morgenochtend wordt het eerst maar eens vroeg opstaan. Want we willen toch ook Zion nog even beter bekijken en een kleine trail gaan lopen.

Rond 12 uur willen we toch zeker op weg zijn naar Death Valley, wat toch nog wel zo'n 5 uur rijden is.

Nu gaan we nog even tv kijken op ons wandvullend TV scherm, echt megagroot is dat ding. Dan onze ogen sluiten en dromen over morgen!!

We duimen ook nog even extra voor Oma Bos, want ze wordt morgen (tenminste Nederlandse tijd, woensdag ochtend) geopereerd. Ze is al een tijdje Steenrijk (Nierstenen helaas, bij zware diamanten waren we gelijk naar huis gekomen, dat snap je....). Sterkte Oma en we hopen dat je nu eindelijk er een keer van af komt.

Tot de volgende update. Geen idee of er in Stovepipewells ook een internetverbinding is. Anders komt de update uit Escalon.

3 reacties:

Bianca zei

Ja, dat is wel afzien hè, die Desert Pearl Inn ;) Ik ben blij dat wij er over een paar weken ook weer zitten. Jullie hebben weer een heerlijke dag achter de rug en ik geniet vanaf hier met jullie mee!

Groetjes,
Bianca (jerbia)

Robert-Jan en Yvonne zei

Zo, weer bijgelezen, was wat minder bereikbaar door de ontwikkelen op onze trip.

Wat een prachtige foto's op dat meer, ziet er echt geweldig uit. Wij hebben ook nog getwijfeld over een boot huren, maar zo twee uurtjes en dan zo'n gigantisch uitzicht ... Echt geweldig.

En het verhaal over Bryce Canyon, zo herkenbaar ! Ook onze kinderen hadden het hier na een paar keer gezien, en ook zij hebben de auto DS oplader (overigens, DS deze vakantie was ook weer een genot). En daarna in Zion terechtkomen, en ook weer zo onder de indruk zijn, precies wat wij hadden ! Veel plezier maar weer !

Marjan (hekkie) zei

Iets meer van Zion gaan zien, moet je zeker doen. Jullie genieten wel van al die prachtige natuur. Death Valley is weer heel anders. Veel plezier daar en geniet ze!
Gr. Marjan