vrijdag 23 januari 2009

Dag 5, 1 mei - Grand Canyon


Grand Canyon, AZ Weather Forecast

 

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas moesten we afscheid nemen van deze stad.  Maar de vooruitzichten zijn ook niet verkeerd. Voor ons doen waren we redelijk op tijd op gang. Om kwart voor negen zaten we in de auto richting Grand Canyon. Als ik al die verslagen van anderen lees dan zijn die altijd voor dag en dauw op, maar op een of andere manier hebben we niet zoveel last van de jetlag 's ochtends.

Maar eerst zijn we naar een Walmart die op de route lag geweest om een koelbox met toebehoren (eten en drinken) te kopen. Daan hoopte stiekum nog dat de afdeling geweren er ook zou zijn, helaas pindakaas die hadden ze er niet. Gelukkig hebben we wel de auto omgeruild een paar dagen geleden voor een wat groter exemplaar want anders hadden onze boodschappen er zeker niet meer ingepast. Voor de komende paar dagen hebben we lekker eten en drinken bij ons en hoeven we niet steeds wat te bestellen. Morgenochtend eten we dan ook broodjes op de kamer. Niet zo zeer omdat we van die zuinige Hollanders zijn, maar meer omdat als we iedere dag zo'n Amerikaans ontbijt wegwerken, we er net zo uitgaan zien als de gemiddelde Amerikaan. En dan krijgen we ruzie met Sonja!

Vandaag dus nog maar een keer een uitgebreid ontbijt Denny's een lekker gevulde omelet en pancakes. Altijd lekker!!!

Rond 11 uur reden we weg. Op weg naar de GRAND CANYON. Een TomTom is hier niet echt nodig....  Je gaat eerst 71 miles rechtdoor (en dan meen ik rechtdoor!!) dan sla je een keertje rechtsaf, vervolg je je weg weer rechtdoor.

DSC01024

 

Halverwege deze weg vind je het plaatsje Seligman wat bekend staat om zijn Route 66 attracties. Wij hadden weer mazzel want er is dit weekend een speciaal event georganiseerd voor aparte auto's. We hebben onze ogen uitgekeken.  Speciaal voor  jullie Tom en Paul een aantal foto's....

DSC00994    DSC01023  DSC01010

 

We waren echter nog lang niet op de eindbestemming en moesten weer door!!  Bij Williams nog even getankt want ik had gelezen dat ze de benzineprijzen bij de Grand Canyon behoorlijk omhoogschroeven, dus de tank zit weer even vol. Even maar want ja het is wel een slurper hoor...  Met deze prijzen hier, valt het gelukkig nog mee.

 

Zo rond vieren reden we het Grand Canyon National Park binnen waar we gelijk een American Beautiful Pass hebben gekocht. Dit is een pas waarmee je alle Nationale Parken in kunt.  En ja dan parkeer je je auto en heb je een eerste blik op de Canyon. Woorden zijn overbodig, we hadden al meerdere foto's gezien. In het echt is het zo overweldigend, zelfs de kids (vooral onze puber Daan die klaagde dat ie zoveel natuur zou gaan bekijken :) ) vond het super.

Om jullie een beeld te geven wat we hebben gezien. Hier natuurlijk een paar leuke beelden.

DSC01049                           DSC01054

 

 

DSC01048

 

We hebben alleen het MatherPoint even bekeken. Morgen gaan we de andere uitzichtspunten bekijken en ook wat trails lopen.  Daarna zijn we teruggereden naar Tusayan, het plaatsje voor het park. Nou ja plaatsje....   het zijn een stuk of 5 hotels met een winkel en een vliegveldje. Hier staat ons hotel The Grand Hotel Grand Canyon.

Onze intrek genomen in onze kamer. De kids zijn even lekker gaan zwemmen en Pa en Ma hebben lekker een drankje gedronken. We gaan zometeen lekker eten in het hotel. Daarna gaan we lekker op tijd naar bed, zodat we morgenochtend weer vroeg op pad kunnen.  Ze voorspellen wel iets minder weer voor morgen met ook flink lagere temparuren. Vandaag was het 22 graden, morgen verwachten ze 13 graden Celcius. Maar een voorbereid mens telt voor 2, we hebben onze fleecejassen mee en ook lekkere truien.

Tot morgen met een verslag dan uit Page..

2 reacties:

Robert-Jan en Yvonne zei

Prachtige foto's vanuit de Grand Canyon ! Misschien even een Japanner vragen om van jullie 4-en een foto te maken ;-) ! Veel plezier weer vandaag.

marjan (hekkie) zei

Ik ben weer helemaal bijgelezen met het verslag. Leuk geschreven hoor! En wat een bak met die auto. Ze proberen het toch steeds weer, maar gelukkig hebben jullie nu een prachtige grote SUV.
Veel plexzier in Page grewenst. Wij zijn er net een hele week geweesten zitten nu in Moab. Er is zoveel te zien en te doen daar. Misschien haal je nog tips uit mijn liveverslag http://hekkie33.web-log.nl/.
Gr. Marjan (hekkie) en Jan