vrijdag 23 januari 2009

Dag 4, 30 april - Las Vegas

 

Onze laatste dag in Vegas!!  Vanochtend besloten we om in hotel Paris te gaan ontbijten. Volgens de kenners was dit een redelijk goed buffet en ja dat moet natuurlijk wel gekeurd worden.

Na het zoeken van de vorige keer in de parkeergarage, hadden we nu toch maar decadent besloten voor Valet Parking, zo makkelijk!? Nog even een foto gemaakt bij een paar grappige autootjes die voor de ingang stonden.

DSC00879  DSC00882

In het hotel zelf is het altijd even zoeken, want gelijk in de lobby wordt je overweldigd door een inmens aantal gokkasten (dat is in ieder hotel waar we binnen zijn geweest, behalve ons hotelletje).

Gelukkig konden we de bordjes vinden met de restaurants en werd het buffet ook gevonden. Helaas stond er een rij van hier tot bijna in Tokio en de moed zonk ons een beetje in de schoenen (er stonden zeker 50 mensen voor ons) toen na 5 minuten de rij niet veranderd was. Maar gelukkig ging het daarna behoorlijk hard en waren we snel aan de beurt.

Het buffet was erg lekker, tenminste dat vonden Patrick en Marielle. Voor Daan en Tessa was al dat geweld van eieren met spek niet bijzonder. Na lang aandringen om nog iets te eten, wilde Daan dan nog een ijsje. Helaas pindakaas was de ijsmachine kapot en kwam er een soort waterige subsantie uit.

De buiken gevuld voor de rest van de dag (want dat scheelt met zo'n buffet) gingen we op weg naar de Hooverdam. Dus de auto stond lekker bij Valet Parking en kon zo worden opgehaald. Dus not!!  We hadden onze sleutels afgegeven en het heeft zeker 10 minuten geduurd voordat de auto er was. Wel zeker een stuk of 5 personen waren na ons gekomen en waren al weggereden met de auto. Je gaat je dan toch even afvragen of hunzelf de auto nog wel konden vinden.

Maar gelukkig liet onze Aspen ons niet in de steek. Een kleine 3 kwartier later kwamen we aan bij de Hooverdam. Een inmens grote dam die electriciteit opwekt voor Las Vegas zowel als voor Los Angeles.

DSC00889  DSC00891  DSC00894

Ze zijn er nu een brug over aan het bouwen wat minstens zo indrukwekkend is. De temparatuur was inmiddels hier ook wat opgelopen tot zo'n 31 graden. Terwijl we de auto parkeerden werd ons al verteld dat de tours vandaag en komend weekend niet doorgingen in verband met een defect aan de lift.

DSC00897

Damn dat was nou wel een beetje jammer, maar goed dan alleen over de dam heen gelopen wat ook een geweldig uitzicht bied over het meer Lake Mead. We zagen trouwens dat Opa en Oma Bos hier ook prima kunnen vertoeven. Ze hebben hier ook caravans hoor!!  We hebben er een voorbeeldje bijgedaan en Patrick vertelde dat als jullie nu zo'n caravan aanschaffen hij ook best wel een keer mee wil om te gaan kamperen. Of een camper met een auto erachter hangt is ook geen probleem hoor!!

DSC00926  DSC00928

Na wat gedronken te hebben, weer teruggereden naar Vegas. Even een tussenstop gemaakt bij een pharmacy want Tessa hoest de longen uit haar lijf en het gaat maar niet over. Vooral 's nachts heeft ze geregeld zo'n aanval. Maar ja in Nederland heb je een paar merken. Hier een schap vol met duizend en een verschillende merken, soorten. Met wat hulp van een medewerker maar iets uitgekozen.

Terug in het hotel zijn we lekker aan het zwembad gaan liggen. Het was echt mudje vol en ieder bedje was bezet. Ik had ook gezien op internet dat de donderdag en vrijdag geen kamers meer over waren. Dus Mandalay Bay heeft niet zoveel problemen met de recessie.

Maar we hebben lekker genoten van het golfslagbad en zijn weer een beetje bijgekleurd. Daarna dachten we op tijd te gaan eten in een BurgerShop in het hotel waar we de avond van aankomst nog wat patatjes hebben gegeten. Helaas waren er om kwart voor 7 (leek ons redelijk vroeg) al meer mensen op dat idee gekomen. Maar de hamburgers waren erg lekker en gelukkig hadden ze een stuk of 10 grote tv hangen zodat we ons favoriete sportprogramma niet hoefden te missen. Het was grappig om te zien dat als iemand bv een doelpunt maakte of miste, de hele zaak ging juichen of ooooooooooooohh  riep.

Toen op naar Stratosphere Tower waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Ook daar waren een paar leuke attracties en dat leek Tessa wel gezellig om die te doen. Daan en Marielle hebben zich spontaan aangeboden om te kijken, want je dat moet ook gebeuren en we kunnen niet allemaal voorin de rij staan. Dus Patrick was de gelukkige om mee te gaan.

Ze kozen voor een apparaat wat je bijna de stad afschiet, maar op het laatste moment blijft hangen en dit herhaalt zich dan nog 2 of 3 keer. Valt best wel mee hoor als je het zo ziet :). Tessa vond er niet veel aan, helemaal niet spannend. Daan en Marielle kregen al pijn in de buik van het kijken ernaar.

DSC00974  DSC00976  DSC00971

Omdat we gisteren zo laat naar bed zijn geweest, ging de vermoeidheid nu wel parten spelen en na een laatste blik op Las Vegas by Night terug naar het hotel. Dat was nog niet zo eenvoudig want op de Strip stond het verkeer volledig vast. We hebben er zeker een half uur tot drie kwartier over gedaan om naar The Hotel te komen.

Daar lekker ons bedje ingedoken. Het verslag maken we de volgende dag wel. Dus het is nu ook bij ons vrijdag. We gaan zo de koffers pakken, verlaten Sin City en gaan op weg naar the Grand Canyon. Ze voorspellen wel bewolking en plaatselijk een bui en de temperaturen bij de Grand Canyon liggen ook wat lager zo rond de 16 graden. Geen idee wat we ervan moeten verwachten maar we zijn heel benieuwd naar het grooote gat!!!

Tot de volgende update

Oh ja Tom bedankt voor je berichtje. We zien elkaar 9 mei bij oom Piet en tante Lydia en ik moest van Daan en Tessa de groetjes doen aan Niels, Esmee en Daphne!! Het voorbeeldje van de camper is niet de camper van Ed en Door hoor!!! Die was volgens mij iets kleiner. Ze hadden het prima naar hun zin en hebben 30 april als het goed is een tour met een helicopter over de GrandCanyon West en Hooverdam gedaan. Vandaag, vrijdag, gaan ze weer richting Los Angeles.

3 reacties:

benbos41@gmail.com zei

Hallo lieve steijntjes,

Allereerst Marielle m'n complimenten over je verslaglegging, mooie uitgebreide verhalen en ook leuk met de foto's er bij.
Als ik zo de foto bekijk met Daan bij de auto dan lijkt me dat je onderhand een ladder nodig om in die auto te klimmen??!
Jammer voor Patrick maar zoals je weet hebben we een parkeerprobleem in onze wijk anders dan hadden we zo'n vehikel direct aangeschaft. Triest voor hem want ik weet dat hij zo graag op campings verblijft.
Als we het zo lezen over het eten dan zal na jullie terug keer Sonja weer een paar volgelingen hebben. Maar dat is voor latere zorg.
In ieder geval geniet er nu van, maak veel foto's en video's en we spreken elkaar nog
Groetjes uit Katwijk van O&O

Robert-Jan en Yvonne zei

Erg leuk weer om te lezen ! Was weer een mooie dag, begrijp ik ! En dat jullie in dat apparaat durfden ....; de laatste keer heb ik het ook bij kijken gelaten en anderen de eer gegund ... ;-) !

Heel veel plezier bij de Grand Canyon, een geweldige ervaring !

Bianca zei

Wat een heerlijk verslag! Zo te lezen hebben jullie hartstikke genoten in LV. Veel plezier bij de Grand Canyon! Ik duim voor jullie dat het weer meewerkt.

Groetjes,
Bianca (jerbia)