vrijdag 23 januari 2009

Dag 13, 9 mei - Familiereunie in Lodi


Lodi, CA Weather Forecast

 

 

De Familiereunie

De reden waarom we eigenlijk naar WestUSA zijn gegaan.  Sinds 2003 is er iedere 2 jaar een familiereunie geweest. De eerste keer was bij ons, op de boerderij Mariahoeve, waar het allemaal is begonnen met Cor en Gre van Steijn.

Van hun 13 kinderen zijn er in de jaren 50, drie naar California verhuisd en zijn daar hun gezin begonnen.  Een keer in de twee jaar is het in Nederland, na 2 jaar is het weer in Californa. In 2005 zijn we ook geweest, dus ook deze wilde we zeker niet missen.

Deze keer was het bij Oom Piet en tante Lydia in Lodi. Helaas de enige 2 oom en tante die nu nog leven. Maar ze vonden het geweldig om te organiseren, tenminste hun dochters hebben het leeuwendeel voor hun rekening genomen.

Om 2 uur zou het beginnen. Maar eerst zijn we even nog op bezoek geweest bij Jack, Jenny en Nathan. Jack en Nathan (toen 13, nu 19) hebben 3 weken bij ons gelogeerd voor de eerste familiereunie. Dus er is nog steeds een sterke band tussen ons.

Jack heeft sinds 4 jaar (toen hebben we een aantal dagen bij hem gelogeerd) een hoop gedaan aan zijn huis. De achtertuin is een plaatje, met een hottub, een echte Amerikaanse BBQ. En dan bedoel ik zo'n megading!!!

Ook een soort tuinhuis heeft ie gebouwd, met een slaapkamer voor logees. Echt helemaal geweldig!!

Jack en Jenny hadden voor koffie en allerlei lekkere dingen gezorgd en hebben ons behoorlijk in de watten gelegd. We gaan er wel aan wennen hoor!!!

Want vanochtend hadden Paul en Theresa opniew voor een heerlijk ontbijt gezorgd.  Daan heeft voordat we gingen, zo rond 11 uur, ook weer anderhalf uur op de fourwheele gereden tussen de almondtrees. En hij probeerde zijn vader te overtuigen om ook zo'n ding te kopen. Tja helaas ziet die het nog niet zo zitten.

Om half 2 zijn we achter Jack aangereden vanuit Elk Grove richting Lodi. Daar druppelde het inmiddels al aardig binnen. Hoewel "binnen"???  Het was een grote picknick (wel met tafels en stoelen) in de grote tuin van Pete Vansteyn (dit is de Amerikaanse Versie).

Je kijkt ook je eigen ogen uit, want al die familieleden. We hebben ze in alle soorten en maten. Vooral de tatoos zijn zeer populair bij een aantal familieleden. Zelfs eentje had zich kaalgeschoren en had op zn achterhoofd, WARMERDAM laten tatoeren. Ok het mag je achternaam zijn, die je toch nog verandert, maar omdat op je achterhoofd te tatoeren???

Ook liepen er een aantal in een galajurk (???????) altijd handig tijdens een picknick in het gras. Deze nichtjes hadden duidelijk een abbonnement bij een plastisch chirurg.  Gelukkig liepen er ook nog wat "normale" familieleden rond.

Iedereen van de familie had iets meegenomen voor het eten (behalve de Nederlanders dan). Naast ons waren er nog een aantal Nederlanders aanwezig. Een nicht met haar man en 2 kinderen. Een neef (onze overbuurman tevens) met zijn vrouw en drie kids. En nog 3 neven (broers van onze overbuurman).

We hebben weer geprobeerd met iedereen weer een beetje bij te praten. Dat lukt natuurlijk niet helemaal, maar we zijn een aardig eind gekomen.

Foto's heb ik vandaag niet gemaakt, want er liepen al een aantal mensen die iedereen op de foto zetten en ook de gezamenlijke familiefoto op de porche bij oom Piet krijgen we toegestuurd (op CD schijnen er zo'n 250 te zijn:))

Rond kwart voor negen zijn we weer richting huis gegaan. Tenminste naar Escalon, zo'n half uurtje rijden. Daar waren Paul, Theresa, en hun zonen met schoondochters nog, dus nog even nagepraat over de reunie. Rond 11 uur vielen we bijna om van de slaap.

Morgen onze laatste dag......

1 reacties:

Bianca zei

Wat ontzettend leuk zo'n familiereunie! Het klinkt allemaal hartstikke gezellig.

Jammer dat het er weer opzit voor jullie. Bedankt dat ik heb mogen meegenieten via jullie reisverslag!

Ik wens jullie een hele goede terugreis!

Groetjes,
Bianca